In een 4×4 door de Afrikaanse Bush, Moremi nature reserve in Botswana

In Moremi kun je alleen met een 4×4 komen, en dan ook nog alleen met de allersterkste. Er is daar niets, geen electriciteit, geen bereik, geen winkels. We slaan dus extra diesel op in de jerrycans, proppen de koelkasten vol met voorraad voor vier dagen, kopen hout voor een vuur en vertrekken. Hier wordt nogal wat gevraagd van de chauffeurs. We rijden door zwaar zand en komen slechts 1 keer vast te zitten, notabene omdat we iemand anders uit het zand hebben gered. Er wordt ook door water gereden, want dat is de enige manier om naar de volgende kampeerplaats te komen.
We rijden uren door bossen met mopanibomen (dat eten de olifanten graag) .
De sterrenhemel is hier schitterend. Er is nergens lichtvervuiling. De Melkweg heb ik nog nooit zo helder en mooi kunnen fotograferen. Het kamperen in de bush is dan ook heel bijzonder. Vooral omdat de dieren om de auto’s heen lopen ’s nachts want in Botswana zijn nergens hekken, ook niet om de kampeerplaatsen dus er kwam een hyena rond onze tafel lopen om te kijken of er nog iets lekkers was overgebleven van de braai. En zo dichtbij zijn ze best groot hoor.
Toen wij bij Third Bridge ons kamp hadden opgeslagen werden we bezocht door een kudde olifanten. Ze liepen vlak langs en zelfs door ons kamp. Stil blijven zitten dan maar en met ingehouden adem kijken. Toen we ’s avonds naar het toiletgebouw wilden lopen moesten we terugkeren omdat de weg werd versperd door olifanten. Zelfs achter onze auto, waar ik dan maar even snel tanden wilde poetsen, stonden olifanten van de mopanibomen te eten. Gedurende de hele nacht hoorden we het geritsel van de etende olifanten en verderop het geplons en geknor van de nijlpaarden.

Na een paar spannende en mooie dagen verlaten we Moremi en reizen we door naar Kasane, op weg naar nieuwe avonturen.
Ga maar mee!

Reacties zijn gesloten.