Dance & Dressage = Equidance

Al heel lang heb ik beelden in mijn hoofd van dansers en paarden samen. Beiden hebben passie, elegantie, kracht en expressie gemeen. Dankzij Jan Knoppers, een etnisch choreograaf waar ik al tien jaar mee werk, werd ik voorgesteld aan de artistiek leider van een dansgezelschap uit Den Haag, De Dutch Don’t Dance Division.  Choreograaf Rinus Sprong was heel geïnteresseerd in het concept en zei ‘maak maar een plan’.  Hun motto is Dare to be Different en dit concept paste dus goed bij hen. Ik mocht rondkijken in de studio waar de dansers onder leiding van choreograaf Thom Stuart aan het werk waren en maakte wat foto’s. Uit hen mocht ik een keuze maken, niet eenvoudig want ze zijn allemaal prachtig en getalenteerd. Na heel lang nadenken en op mijn gevoel maakte ik de keuze uit één man en één vrouw. Daarna zocht ik er twee paarden bij. Die waren snel geregeld want hun eigenaren vonden het heel bijzonder dat hun paarden daarvoor mochten poseren. Als locatie mocht ik het terrein gebruiken van TC Dutch Sport Horses. En dat niet alleen, dressuuramazone Jeanine Nieuwenhuis danste met TC Athene samen met de dansers Laurie Chomel en Kiran Bonnema.

Deze serie kwam tot stand met dank aan de opbouwcrew en assistentie van Bert en Elise Bloemendal en Sabine Timman, Monique Waisfisz en Amigo, Andrea van der Vorm en Max, Tim Coomans, Jeanine Nieuwenhuis en TC Athene, Jan Knoppers en last but not least Rinus Sprong, Laurie Chomel en Kiran Bonnema.

Let the magic begin…

Laurie Chomel & Amigo
Kiran Bonnema & Max


De studio uit en de binnenbaan in met Jeanine, TC Athene, Laurie en Kiran:
Reacties zijn gesloten.