Edinburgh: Unicorns, whiskey, kilts & ghosts…

Edinburgh is de hoofdstad van Schotland. Een stad met een rijke en bloederige geschiedenis. Daar merk je overdag niet zo veel van, want de Schotten zijn vriendelijk en gastvrij. Op de Grassmarket vind je de leukste pubs waar je eerlijk en heerlijk pubfood kunt krijgen of gewoon eindeloos kunt zitten kletsen bij een van de vele soorten bier. Er is veel te doen en te bekijken in de stad waar je kuitspieren flink aan het werk worden gezet door de vele trappen, er is namelijk veel hoogteverschil. Het is de moeite waard om er een lang weekeinde door te brengen. Wij verbleven in een appartement aan de King’s Stable Road, onderaan het kasteel van Edingburgh.
Een fotoverslag:Na een bezoek aan het kasteel een bezoek aan de Tartan Mill, waar je alles op het gebied van kilts en wat er mee te maken heeft kunt kopen. Er worden nog steeds tartans (de geruite stoffen die voor elke clan verschillend waren/zijn) geweven.In de oude stad vind je veel begraafplaatsen die inmiddels zijn ingesloten door huizen. Dit is Greyfriars.
Hollyrood Palace, het paleis waar koninging Elizabeth verblijft als ze in Schotland is.

De eenhoorn is het symbool van het koninklijk huis. Je ziet dit fabeldier overal.De ruïne van Hollyrood Abbey.


Hier werden filmopnames gedaan voor de nieuwe film van de Avengers.


Edinburgh is ’the most haunted city’ in de United Kingdom. Dus gingen we mee op een Ghost Tour. Bij het binnengaan van de gewelven waar ooit de meest verschrikkelijke gebeurtenissen plaatsvonden besloeg de lens van mijn camera meteen…
Over the Grassmarket liepen we terug naar ons appartement met het mooi aangelichte kasteel van Edingburgh als afsluiter.

Wij vlogen met Easyjet en boekten het appartement (aanrader!) aan King’s Stable Road via booking.com.

Reacties zijn gesloten.